[Мій сайт ]
Головна » 2015 » Червень » 23 » ДОПОМОГА УКРАЇНСЬКОМУ ВІЙСЬКУ ВІД ЗАРОБІТЧАН З ІТАЛІЇ
21:13
ДОПОМОГА УКРАЇНСЬКОМУ ВІЙСЬКУ ВІД ЗАРОБІТЧАН З ІТАЛІЇ

У понеділок, 22 червня 2015 року, у Бережанський Центр допомоги АТО (вул. Шевченка, 1) було доставлено чергову допомогу для наших воїнів від асоціації «Україна-Фріулі» з Італії.
Це організація , в якій згуртувалися українські заробітчани і їхні італійські друзі. Діє вона ще від початку Революції Гідності.

Під час Майдану та з початком російської агресії на Сході України дівчата організовували різні заходи , щоб ознайомити проросійських італійців з ситуацією в Україні, щоб спростувати неправду ,яку чують вони в своїх ЗМІ.Також ця асоціація під розумним керівництвом тернополянки Вікторії Скиби допомагала пораненим військовим, біженцям зі Сходу, хворим на діабет, а тепер допомагає і українській армії, в якій служать сини,зяті і чоловіки багатьох із них. Звичайно, як каже Вікторія, усім не допоможеш, але якщо б ми усі отак по краплинці чимось допомагали, то десь там, на передовій, в тому пеклі, було б комусь морально і фізично легше.
Ще тиждень тому ми пересилали «Новою поштою» пакунки в Маріуполь для 54 бригади, в Широкіне для Максима Москальчука і його друзів, в Первомайськ для 40 бригади. Хлопці з вдячністю приймали запашну італійську каву,за ковтком якої завжди згадують тих, хто незважаючи на тисячі кілометрів та кордони, завжди поруч і думками , і справами.
З особливою приємністю хочу згадати про скромну і патріотичну родину бережанця Андрія Ворони.Я пам»ятаю його ще з Майдану, коли він приніс кошти від своєї дружини ,активістки асоціації «Україна-Фріулі», та від Тані Климишин з Калуша (ця чудова жінка, до речі, заслуговує теж особливої поваги). Неодноразово ця родина допомагала воїнам АТО. Коробки для наших захисників з Італії доставляє їхній син Юрко. Це один із небагатьох перевізників , який доставляє допомогу безкоштовно. Це справжній приклад волонтерства для багатьох українців.
На даний час коробки з допомогою від наших заробітчанок знаходяться в Центрі допомоги АТО, чекають на відправлення у госпіталі. Адже там є інвалідні візки, костилі, харчування для особливо важких,системи, хірургічні матеріали,памперси і багато іншого. Одяг темного кольору буде надіслано волонтерці зі Слов»янська Ларисі Коваленко, яка вже понад рік плете з друзями та дітьми маскувальні сітки і «кікі»-маскувальні халати (дивно, що у нас такого ніхто не робить).
Хочеться подякувати усім заробітчанам з асоціації «Україна-Фріулі», їхнім італійським друзям ! Хай ніколи не міліє криниця Вашого добра та любові до рідної країни ! За добрі справи хай Бог Вам заплатить сторицею!
Слава Україні!

P.S. Від імені волонтерів Центру допомоги добровольцям АТО та громадської організації "Бережанська Самооборона" висловлюємо щиру подяку сім"ї Мирона та Оксани Постоланів із с. Жуків за постійну підтримку українських військових та волонтерського руху в краї !!! ДЯКУЄМО ВАМ ДРУЗІ!!! СЛАВА УКРАЇНІ !!!

 

Переглядів: 484 | Додав: Самооборона
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]