[Мій сайт ]
Головна » Юридична допомога


В Україні відкрилась багатоканальна гаряча лінія для надання безкоштовної юридичної допомоги бійцям АТО.
Про це повідомляє кореспондент Центру інформації про права людини.
Її номер - 0 800 30 00 21. Лінія працює з 8:00 до 20:00 без вихідних.
Громадські ініціативи - такі, як “Юридична сотня”, ініціативна група “Юристи та адвокати АТО”, благодійний фонд “Коло” та Асоціація правників України - об’єднали свої ресурси задля консультації військовослужбовців та їх рідних.
Кореспондент зауважує, що на початку телефонного дзвінка абонента вітатиме оголошення, що це гаряча лінія народного депутата Ірини Сисоєнко, однак необхідно дочекатись оператора, який і надасть консультацію.
Юристи координаційного центру до ... Читати далі »

Дата: 23.03.2015  

Українське законодавство містить чимало актів, якими в різній мірі передбачено пільги для учасників бойових дій. Нещодавно президент підписав зміни до закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", відповідно до яких військових, які беруть участь в АТО, прирівняли до учасників бойових дій. Відповідно до цього закону, учасниками бойових дій визнаються військовослужбовці, "які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, брали участь в АТО, забезпеченні її проведення, а також працівників підприємств, установ, організацій, які залучались до участі в антитерористичній операції, у порядку, встановленому законодавством".


Отже, тепер вони мають право на пільги, передбачені для учасників бойових дій. Що це за пільги? Центральне місце серед нормативних актів щодо піль ... Читати далі »

Дата: 28.12.2014