[Мій сайт ]
Головна » 2015 » Березень » 12 » НАЧАЛЬНИК БЕРЕЖАНСЬКОЇ МІЛІЦІЇ ПЕТРО ПРОЦИК ПОКРИВАЄ КРАДІЇВ ТУЙ У БЕРЕЖАНАХ
22:49
НАЧАЛЬНИК БЕРЕЖАНСЬКОЇ МІЛІЦІЇ ПЕТРО ПРОЦИК ПОКРИВАЄ КРАДІЇВ ТУЙ У БЕРЕЖАНАХ

Питання з викрадення декоративних дерев породи туя на території міста Бережани стало резонансним. Здавалось би, незначна крадіжка, яка навіть до кінця не наступила, бо була вчасно зупинена громадськістю,  але як вона вражає своєю брехнею та зухвалістю зі сторони, здавалося б, поважних осіб, керівників, правоохоронців. Ми не ставили, як і тепер не ставимо собі за мету когось принижувати чи ображати, просто хочемо розказати про черговий обман.


Питання щодо спроби викрадення бережанських туй було зафіксовано у Бережанському райвідділі міліції  28 січня 2015 р. Запам’ятайте цю дату!  Справу доручено вести дільничному інспекторові СДІМ Бережанського РВ лейтенанту міліції  Гайдукевичу О.В.
Відповідно до листів-запитів надісланих Бережанським райвідділом міліції було з’ясовано, що земельна ділянка пл. 6,2 га. належить заводу «Керамік» на правах постійного користування.
Райвідділом міліції було надіслано лист на ім’я міського голови В. Музички стосовно того, чи надходило звернення до міської ради про надання дозволу на викорчовування дерев туя на території земельної ділянки за адресою: м. Бережани, вул. Рогатинська, 56.
На що бережанська міська рада відповіла, що тільки 30.01.15 р. за вихідним № 5! до міської ради надійшов лист від з-ду «Керамік» про надання дозволу на видалення зелених насаджень, а саме трьох дерев туя, на земельній ділянці за адресою вул. Рогатинська, 56. Проте, дозвіл на видалення зелених насаджень до того не видавався. Отже, як ви розумієте, лист про видалення дерев надійшов через два дні після того як було зафіксовано факт незаконного викопування туй.
Тільки 9 лютого 2015 р. Бережанська міська рада звернулася до Державної екологічної інспекції в Тернопільській області з просьбою направити спеціаліста інспекції, для обстеження зелених насаджень породи туя в кількості 3 шт. , з метою їх видалення розташованих на земельній ділянці ВАТ «Керамік»… Для чого? Навіщо? Невідомо…


Станом на 28 січня 2015 р. Державною екологічною інспекцією в Тернопільській області теж не було надано дозволу на видалення туй. Про це інспекція проінформувала Бережанський райвідділ міліції. А також, за поданими матеріалами визнала, що дана дія (викопані туї) не призвела до пошкодження насаджень, адже вони не були цілком викопані. Простіше кажучи, незаконні дії були вчасно зупинені.
Район електричних мереж (дир. М. Лехіцький) листом від 30.05.15 р. звернувся до заводу «Керамік» про перенесення зелених насаджень, позаяк вони знаходяться в  прольоті опор 34-1 відпайка до ТП 433 ПЛ-10 кВ Ф-68. Дане відношення було направлене теж через дві доби, коли інформація про спробу викрадення дерев була розміщена на сайті ГО «Бережанська Самооборона» (http://samber.at.ua/). Це при тому, що туї росли на цьому місці вже декілька десятків років, а сам завод вже давно не працює. Слід згадати, що поруч на віддалі 35 м. знаходяться давно зрізані туї, а пеньки зрізу становлять 1 м. від землі, які дійсно заважали електричним дротам. Цікаво чи є дозвіл на їх зрізку?

Видалені туї під електричними дротами без жодних дозволів і погоджень на території з-ду "Керамік"!
Хочеться запитати начальника Бережанського РВ УМВСУ в Тернопільській області Петра Процика, як можна трактувати дії пов’язані із «бережанськими туями», якщо лист від Бережанського РЕМ про те, що «34-й відпайці…» заважають дерева надійшов через два дні після зафіксованого нами факту незаконного викопування дерев, тобто 30 січня 2015 року. Станом на 28 січня 2015 р. Бережанська міська рада не зверталася в Державну екологічну інспекцію щодо видалення туй, а зробила це аж на десятий день, а державний інспектор обстежив дерева і надав дозвіл на їх видалення  аж через два тижні потому!
Тільки 30 січня 2015 р. адміністрація з-ду «Керамік» звернулася до міської влади стосовно видалення туй. А ви помітили, як за один день (30 січня) було виготовлено ряд довідок та направлено значну кількість листів?

Щодо видалення дерев у селі Рай… 

 

Цитата: «встановлено, що дані дії зі сторони гр. Д. є правомірними, оскільки власниця земельної ділянки надала попередню згоду для часткового викопування дерева породи «Туя», яке знаходиться у її власності, оскільки дане дерево розташоване при заїзді, що заважає проїзду автомобіля на подвір’я». За версією начальника райвідділу міліції Петра Процика, дерево начебто заважає проїзду, проте воно росте поруч заїзду вже понад  10 років і  до того воно не заважало, а тут на тобі - стало зайвим? 

Село Рай.  Хіба заважає дерево проїзду?

Діаметр стовбура 10-15 см. його цілком легко зрізати, але навіщо його викопувати і упаковувати в плівку, гнати з Тернополя машину з краном?


З матеріалами по селі Рай, стосовно факту викопування туй на з-ді «Мікрон», на території РайСТ та інших місцях в райвідділі так і не вдалося ознайомитися. В матеріалах про «бережанські туї» не вказано жодного слова про замовника, який в такій кількості скупляв туї на території міста. Хоча прізвище відоме, адже саме громадянин Ш. особисто домовлявся з усіма керівниками, дехто йому таки відмовив, можливо через те, що пропонував лише 500 грн. за дерево, хоча реальна ціна «зеленої красуні» декілька тисяч гривень.

Не впало у вічі і однаковий почерк зловмисників у всіх виявлених фактах, а саме обгорнута коренева система пакувальною плівкою. Навіщо туї акуратно упаковувати коли їх видаляють?

Викопане дерево у селі Рай!

Викопані туї на території з-ду "Керамік"

Викопані туї на території з-ду "Мікрон".

Можна багато на цю тему ще говорити, але хочеться спитати одне, доки районні «поци» матимуть людей за дурнів?! Настав час відповідати!
                                                            

Переглядів: 1058 | Додав: Самооборона
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]