[Мій сайт ]
Головна » 2014 » Листопад » 22 » Річниця початку протестів в Україні: Майдан продовжується (фото, відео)
20:21
Річниця початку протестів в Україні: Майдан продовжується (фото, відео)

Представники Бережанської Самооборони взяли участь у наймасовішій вуличній громадській акції - Марш Гідності, організований Самообороною Майдану, який був присвячений річниці початку Євромайдану у м. Києві. Близько десять тисяч активістів пройшлися пішою ходою по місцях бойової слави Самооборони за  маршрутом: Михайлівська площа - пам’ятник Тарасу Шевченку – Бесарабка – Майдан – Інститутська – пров. Кріпосний – Маріїнський парк – вул. Грушевського – Європейська площа.



Перед початком ходи всі активісти зібралися на Михайлівській площі, місці, де рік тому була створена Самооборона Майдану. Перед ними виступив керівник, комендант Майдану Андрій Парубій і озвучив вимоги до влади.

- Україна більше бути нейтральною державою не може. Наша мета– курс на євроатлантичну інтеграцію та визнання путінської Росії державою-агресором, - озвучив першу вимогу Андрій Парубій.

Він також зазначив, що Самооборона Майдану вимагає скасування так званих «Мінських мирних домовленостей», бо вони є односторонніми.

- Всі, хто справді хочуть миру в Україні мусять зрозуміти – Путін ворог, він не зупиниться, поки не дестабілізує ситуацію не лише в Україні, а й в усьому цивілізованому світі. З таким ворогом розмовляти можна лише з позиції сили, а не з позиції продиктованих ним «угод», - сказав керівник Самооборони.

Однією з найважливіших задач є й створення резервної армії. Добровольчі батальйони на Сході довели свою ефективність. А реформування армії необхідно здійснювати в напрямку формування максимально широкого кола резервістів, справжніх патріотів України, які готові стати на захист держави не за наказом, а за покликом серця.

Крім того, Самооборона майдану має на меті змусити державу забезпечити соціальний захист вояків АТО та членів їхніх родин. Наші побратими та родини, які втратили годувальників, не мають вистоювати в чергах за чисельною кількістю довідок. Держава має дбати про своїх героїв-патріотів.

Самооборона Майдану вимагає проведення справжньої люстрації та активізація боротьби з корупцією. Корумповані та дискредитовані чиновники, агенти Кремля та відверті шкідники мають сидіти не у м’яких кріслах по кабінетах, а в камерах тривалого утримування. Вимагаємо невідкладного розслідування кривавих подій на Майдані та суворого покарання вбивць Героїв Небесної Сотні.

Андрій Парубій також зазначив, що Революція Гідності триває: і на дальніх барикадах на Сході, і на інформаційному фронті, і у владних кабінетах. Тому перед українською владою величезний виклик – не змарнувати шанс, побудувати нову, розвинуту, європейську Україну.

- Ми не маємо права зупинитися на початку шляху, особливо зважаючи на небезпеку з боку сусіда-агресора. Ми не допустимо розвалу України та окупації її чи то частково, чи повністю путіністами, ми працюватимемо самі над втіленням та вимагатимемо від влади максимального виконання наших вимог, - зазначив Андрій Парубій.

Переглядів: 498 | Додав: Самооборона
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]