[Мій сайт ]
Головна » 2015 » Березень » 25 » ЗАТРИМАНО ШЕФА ТАРАСА КАЛАКУРИ - БОЧКОВСЬКОГО
21:23
ЗАТРИМАНО ШЕФА ТАРАСА КАЛАКУРИ - БОЧКОВСЬКОГО

Голову Держслужби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського затримали правоохоронці на засіданні Кабінету міністрів у середу, 25 березня.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", він затриманий за зловживання і причетність до корупційних схем в ДСНС.

Бочковський та його заступник Василь Стоєцький були затримані на підставі запитів народних депутатів щодо наявності корупційних схем у ДСНС, заявив представник МВС на засіданні уряду в середу.

"У ході досудового розслідування встановлено злочинну схему, побудовану керівництвом ДСНС. Дана схема полягає в тому, що під час державних закупівель з порушенням чинного законодавства закупівля паливно-мастильних матеріалів здійснювалася у ТОВ "Лукойл", "Альянс" та інших підприємств за значно завищеними цінами", - сказав представник правоохоронного відомства на засідання Кабміну.

За його словами, в даний час вказані особи затримані. У той же час проводяться обшуки на зазначених українських підприємствах, вилучаються документи та речі, що свідчать про незаконну діяльність.

Протягом доби Бочковському і Стоєцькому МВС України пред'явить підозри, якщо Генеральна прокуратура не визначить підслідності цієї справи іншому органу.

Як заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, Кабінет міністрів ухвалив рішення про звільнення Сергія Бочковського з посади голови Держслужби України з надзвичайних ситуацій, його першого заступника Василя Стоєцького, а також керівників управлінь ДСНС у регіонах.

"Уряд підтримує рішення про звільнення керівника і першого заступника, відсторонення всього керівництва по всій вертикалі Державної служби з надзвичайних ситуацій, і прошу Арсена Борисовича (міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков) провести розслідування також по всьому регіональному керівництву, яке було задіяно в корупційній схемі з розкрадання державних коштів", - сказав він на засіданні Кабміну.

Яценюк заявив, що звернеться до європейських і американських партнерів з проханням допомогти відстежити всі фінансові транзакції чиновників ДСНС, які здійснювалися за кордоном.

"Після вашої інформації (міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова - ред.) я звернуся до наших американських і європейських партнерів з тим, щоб допомогти відстежити всі фінансові трансакції по фірмах, які були зареєстровані номінально в США, і по банківських рахунках, які фактично зареєстровані на Кіпрі, для того щоб вся злочинна схема була викрита і злочинці понесли покарання", - сказав прем"єр.

Керівництво Державної служби з надзвичайних ситуацій України затримано у справі про закупівлю пального за завищеними цінами. Про це в ході засідання Кабінету міністрів України заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз у нас затримано в порядку статті 208 Бочковського Сергія Станіславовича, голову Служби з надзвичайних ситуацій, а також його першого заступника, Стаєцького Василя Васильовича", - сказав Аваков.

Зазначимо, стаття 208 Кримінального кодексу України називається "Незаконне відкриття або використання за межами України валютних рахунків".

"Є дуже проста схема, в рамках цієї простої схеми державні закупівлі здійснюються через приватну компанію. Приватна компанія перераховує нерезиденту України, офшорної компанії на острові Джерсі, з острова Джерсі на іншу приватну компанію, що належить Стаєцькому і Бочковському. Після чого ці гроші діляться на їхні карткові відповідні рахунки, відкриті, в тому числі в банках Кіпру. Я не знаходжу можливим іншого виходу з того, що ми сьогодні зробили. Я вважаю, що це щеплення", - додав Аваков.

За його словами, було б правильно стежити за схемою і далі, але інформація є "шокуючою". Зокрема, він продемонстрував прем'єр-міністру документи "чорної бухгалтерії" за січень-лютий, що свідчать про те, "скільки з кого збирали по областях і кому розподіляли".

"Цей папір мене вбила абсолютно. За січень, за лютий - скільки з кого збирали по областям в грошах і кому розподілялися. Чітка бухгалтерія. Я не знаходжу іншого виходу, крім того, що ви сьогодні зробили... Наприклад, у Вінниці 50 тисяч, Волинь - 40 тисяч, Дніпропетровськ - 120 тисяч, Київська область - 100 тисяч, Київ - 200 тисяч", - зазначив він.

Аваков додав, що в списку за січень є графа витрат і на Мін'юст: "Мін'юсту - 40 тисяч дали. Кому конкретно - ми розберемося". На уточнююче запитання кореспондента, чи значиться Мін'юст у списку за лютий, Аваков пообіцяв опублікувати фото цих документів.

 

Звертаючись до прем'єр-міністра Арсенію Яценюку, глава МВС сказав: "Арсенію Петровичу, це - не спектакль, я вас попередив заздалегідь. Я вважаю, що це щеплення і така публічність повинні бути".

Переглядів: 504 | Додав: Самооборона
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]