[Мій сайт ]
Головна » 2015 » Лютий » 25 » ЯК В БЕРЕЖАНАХ КРИМСЬКІ МОРПІХИ БТРи РЕМОНТУВАЛИ
00:08
ЯК В БЕРЕЖАНАХ КРИМСЬКІ МОРПІХИ БТРи РЕМОНТУВАЛИ

 

Упродовж двох тижнів на базі військової частини А-3200 перебувало 7 бійців із числа 196 бійців морської піхоти, які з початку анексії п-ва Крим не зрадили присязі і вийшли на материкову Україну.  Після захоплення російськими окупантами Криму в морській піхоті України залишилось 200 чоловік. Нині вони служать в Одесі та Миколаєві.


Матроси В/Ч А-2777 Першого окремого Миколаївського батальйону морської піхоти, які перебувають в зоні АТО прибули на бережанщину з метою 
передислакувати БТР-60ПА так зв. командно-штабну машину Р-145 БМ «Чайка», яка призначена для організації радіозв’язку. 
Після прибуття на базу вч А-3200 «морпіхи» зіштовхнулися із проблемою – стан БТРів та військових машин зовсім не відповідав тим умовам технічного стану, які повинні були дотримуватися керівництвом військової частини. Зі слів бійців, техніка не  зберігалась та не утримувалась в належному  стані, не проведено жодних заходів, які б були направлені на її збереження та безвідмовну роботу. Тому на її відновлення пішло два тижні.


Але не так техніка вразила військових з Миколаєва, як ставлення командування В/Ч А-3200.  Командир військової частини  Руслан Ярошенко не забезпечив ані елементарним побутом приїжджих військових, ані харчуванням. В перші дні матроси спали на металевих ліжках без матраців та не мали чим накритися. В кулуарах один із "офіцерів" в/ч зазначив, що "морпіхи", як еліта, повинні спати на землі і їсти хробаки!  Лише після втручання у ситуацію депутатів Верховної Ради України, голови районної ради Степана Кленика, депутата обласної ради Володимира Петровського та активістів ГФ «Бережанська Самооборона» вдалося врегулювати ситуацію. Морські піхотинці отримали матраци, покривала, харчувалися в їдальні Бережанської школи-інтернат (дир. Старко М.В.) їм було закуплено запчастини до двигунів. Продуктами харчування, одягом, взуттям, частково запчастинами їх забезпечила Бережанська Самооборона.


Як повідомили морські піхотинці Першого окремого Миколаївського батальйону морської піхоти за все своє військове життя бачили різне, проте таких військових «царьків», які є у Бережанах зустрічають вперше! Дивуються, чому дехто з них не в зоні проведення АТО?
Сьогодні о 7.00 год. члени Бережанської Самооборони зустріли «морпіхів» біля воріт військової частини, коли вони колоною виїжджали до Миколаєва. Отець-декан Михайло Бугай благословив солдат на щасливу дорогу, подарував їм захисні образки. Самооборонівці побажали удачі та перемоги над ворогом, яка неодмінно настане!


P.S. З представників керівництва військової частини нікого не було!
Як стало відомо з неофіційних джерел, що дане питання сьогодні перебуває на контролі народних депутатів України. Ближчим часом буде направлено відповідне звернення до Міністерства Оборони України, щодо відповідності займаній посаді Русланом Ярошенко.

 

Переглядів: 1551 | Додав: Самооборона
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]