[Мій сайт ]
Головна » 2015 » Січень » 26 » ЛЮСТРАЦІЯ В СИЛОВИХ CТРУКТУРАХ
23:43
ЛЮСТРАЦІЯ В СИЛОВИХ CТРУКТУРАХ

У зв’язку із Законом про очищення влади люстрація торкнеться також і силовиків. Уже звільнено кількох тернопільських міліціонерів. Під закон про звільнення потрапили ще кілька працівників органів внутрішніх справ. Та на цьому люстрація в органах МВС не закінчиться. У березні-квітні правоохоронці очікують другу хвилю люстрації.

У зв’язку з Законом про люстрацію був звільнений заступник начальника управління і начальник кримінальної міліції. Також звільнено заступника начальника слідчого управління. Змінилися вимоги до бажаючих, які хочуть працевлаштуватись на роботу в міліцію. Тепер при прийомі на роботу кандидатів перевіряють за новими критеріями.

Прийом на службу в міліцію здійснюється на підставі вимог Закону про очищення влади. Проводяться відповідні спецперевірки осіб, які приймаються на роботу, перевіряється їхній професійний рівень, морально-ділові якості. Змінюється структура деяких підрозділів. Радикальні зміни у правоохоронних органах відбудуться у зв’язку із створенням «поліції», де вимоги як до кандидатів так і до самих поліцейських будуть досить високими.

Люстрація зачепить і бережанських силовиків. Слід згадати, що під час Революції Гідності більшість бережанських міліціонерів стали на сторону громади. Райвідділ ніхто не пікетував, та не спалив, як це було у Тернополі та інших містах. Місцеву міліцію «атакували» лише колядники, аби черговий раз нагадати правоохоронцям, що міліція повинна бути з народом.

Правоохоронці невтручалися як у проведення мирних пікетів, так і більш радикальних акцій, які відбувалися в районі, спільно із самооборонцями забезпечували охорону громадського порядку, роботу блок-постів тощо.

Як заявляли окремі міліціонери, якби тоді їм «генерали» віддали незаконні накази, вони готові були їх не виконувати, писати рапорти на звільнення, перейти на бік народу. Серед працівників Бережанського РВ УМВСУ в Тернопільській області є ряд порядних та професійних працівників, окремі неодноразово побували в зоні АТО. Якщо не враховувати ряд суб’єктивних та об’єктивних проблем в роботі районної міліції, що не кажи, але вище зазначеним фактам треба віддати належне.

Фото із спільного патрулювання ГФ "Бережанська Самооборона" та бережанських міліціонерів (31.04.2014 р.).

Але є одне але… При призначенні начальника Бережанського РВ УМВСУ в Тернопільській області Бережанська Самооборона намагалася вплинути на цей процес, щоб кадрове призначення не відбувалися кулуарно, як за часів системи Януковича, а з врахуванням думки громадськості.

Було надіслано листи в обласне управління внутрішніх справ України в Тернопільській області, керівництву району з проханням врахувати думку громади при призначенні керівника райвідділу, проведено попереджувальні акції тощо. 26 червня 2014 р. відбулася зустріч представників штабу Бережанської Самооборони з кандидатом на посаду начальника Бережанського РВ УМВСУ у Тернопільській області п. Петром Проциком. Під час зустрічі було обговорено ряд питань, які найбільше турбують громаду міста та району, заслухано позицію п. Процика щодо його бачення по вирішенню зазначених проблем, а сам чиновник взяв на себе усне зобов’язання їх вирішити:

1. Звільнення з посад тих правоохоронців, які своїми діями чи бездіяльність втратили довіру в громадськості, скомпрометували честь та гідність офіцера.

2. Посилити роботу в боротьбі із корупцією та хабарництвом як в середині міліції так і в галузях народно-господарського комплексу району:

- в бюджетній сфері (освіта, медицина, культура, державна служба, земельні відносини тощо);

- незаконна вирубка лісу та лісопереробна галузь;

- незаконне видобування корисних копалин та їх реалізація.

3. Раз і на завжди заборонити діяльність місцевих підпільних гуралень, де у незаконний спосіб відбувається реалізація алкогольної (спиртової) продукції.

4. Організувати роботу по боротьбі із реалізацією та споживанням наркотичних речовин.

5. Центр міста Бережани – пішохідна зона!

6. Відновити роботу патрульно-постової служби при райвідділі міліції. Проводити нічні рейди з метою виявлення негативних проявів та попередження злочинності.

7. Проводити роботу по легалізації заробітної плати та зайнятості населення.

8. Посилити контроль за використанням коштів державних та місцевих бюджетів.

9. Активізувати профілактичну роботу в шкільному, студентському, молодіжному та громадському середовищі.

10. Проводити широку інформаційну роботу серед населення з питань діяльності Бережанського райвідділу міліції, налагодити роботу із громадським сектором тощо.

Сьогодні кожен з вас може дати  оцінку, як вирішуються ці проблеми…!

По закінченні 100 днів на посаді начальника Бережанського РВ УМВСУ в Тернопільській області п. Петро Процик обіцяв прозвітувати перед громадою, але слова не дотримав. Слід нагадати і про координаційну нараду з питань протидії злочинності та корупції, яка відбулася у липні 2014 р. в  актовому залі райвідділу під головуванням прокурора району Р. Юсипіва.

Щодо пропозицій, які лунали на нараді від ГФ «Бережанської Самооборони», було запропоновано створити Громадську раду при Бережанському РВ УМВСУ в Тернопільській області, у яку ввести представників громадськості, проте цей орган так і не створено.

ГФ «Бережанська самооборона» висловлювала своє незадоволення роботою начальника Бережанського ВДАІ Лесіва Петра Миколайовича. З того приводу було надіслано листи начальнику УВС України в Тернопільській області Облещуку В.К., начальнику УДАІ УМВС України в Тернопільській області Митрофайлу А.В., але вище керівництво нас так і не почуло. Більше того, невдовзі після  нашої заяви, п. Петро Лесів отримав чергове підвищення у званні – підполковника міліції!?

В час дії Закону України про очищення влади слід згадати про роботу Районної прокуратури, яку очолював прокурор О. Бурик.

Бережанці час від часу навідували прокуратуру на початку з колядками… Під час коляди працівники установи зачинилися з середини, а прокурора О.Бурика на місці не було.

Під час революційних подій волелюдний мітинг відбувся також біля районної прокуратури (дивом вдалося відвернути спробу підпалу будинку).

Причиною невдоволення громади стало те, що прокурор Бережанського району О.Бурик  подав Адміністративний позов в Тернопільський окружний адміністративний суд про визнання протиправними дії Бережанської районної ради по 4-ох рішеннях, причому останнє питання про недовіру голові РДА, ще навіть не розглядалося.

http://gazeta1.com/index.php/80-ostanni-novini/12165-berezhanski-prokuror-pratsyue-na-viperedzhennya позов прокурора за цим посиланням.

Прокуратура виступала проти проголосованого районними депутатами питання про створення Наглядової ради при районній раді, про заборону голові Бережанської райради підписувати окремі рішення сесії, включаючи і ті, які ще не прийняті, опротестовував рішення сесій районної та сільських рад, де була висловлена  підтримка курсу  нашої держави на євроінтеграцію.

Цього вистачило щоб бережанці сказали йому все, що про нього  думають та попросили покинути приміщення прокуратури.

Президент Петро Порошенко під час урочистої церемонії відзначення Дня працівника міліції заявив, що очікує швидких і якісних результатів очищення складу української міліції.  "Ключовим завданням країни і ключовим завданням правоохоронних органів є протидія корупції, при цьому йдеться про вирішення подвійного завдання - працівники правоохоронних органів мають зробити вагомий внесок у подолання цієї страшної загрози національній безпеці, але зробити це абсолютно неможливо без очищення власних рядів", - пояснив президент.

ВІРИМИ ЩО ТАК І БУДЕ!!!

 

Переглядів: 597 | Додав: Самооборона
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]