[Мій сайт ]
Головна » 2015 » Лютий » 9 » МОБІЛІЗОВАНІ СУМЛІННЯМ
17:46
МОБІЛІЗОВАНІ СУМЛІННЯМ

Мешканці Бережанщини вже вкотре доводять, що вони готові захищати державу і допомагати Українській армії.
Півтори то
нни закруток, овочів, одягу самооборонівці привезли із села Мечищів. Ініціаторами збору гуманітарної допомоги виступили місцеві освітяни на чолі з директором школи, депутатом районної ради Іриною Надбережною.

Дух патріотизму, бажання долучитися до допомоги Українській армії, здолати російських окупантів – це те, що побачили волонтери, коли приїхали до школи. До завантаження зібраної допомоги долучилися весь технічний персонал і старшокласники, члени місцевої “Самооборони”. Транспорт надав Михайло Довганик.
Для волонтерів проведено екскурсію шкільним музеєм, який за своїм оформленням та наповненням може позмагатися навіть із районними чи обласними такими закладами.


Громада с.Літятин зібрала для українських вояків 6257 грн. Ініціаторами виступили сільський голова Іван Олексюк та сільські депутати.

Колектив Потуторської ЗОШ (директор Ольга Поляк) зібрав 1000 грн.
Для потреб відділу зберігання і переробки овочів та фруктів, який створено при Центрі допомоги добровольцям АТО, зубні техніки центральної районної комунальної лікарні придбали електросушарку для овочів та фруктів, а бережанські стоматологи – кухонний комбайн від фірми "Bosch".

Завдяки цьому зможемо вдвічі більше та швидше переробляти сировину.
Висушені овочі волонтери Ірина Ухман, Наталія Стрілець, Галина Кізімович, Ольга Кравчук і Ганна Я
ців (усі – працівники музею Богдана Лепкого) впаковують у готові борщові суміші, які відправляють на передову.
Звертаємося до небайдужих ще про допомогу в придбанні вакууматора (пристрій, який забезпечує тривале зберігання продуктів).
Щиро дякуємо за надану суттєву знижку на придбані електротовари підприємцю Степанові Янушу (магазин "Техномаркет").
Не можемо не згадати окремих бережанців, які активно допомагають нашим волонтерам. Зокрема – Зоряну Базилевич за зв’язаний для українських бійців не один десяток пар шкарпеток, велику кількість закруток, теплий одяг тощо. А також – волонтера Галину Сапеляк, Василя Петришина, Віктора Жидовського, Олега Данилюка, Михайла Лещишина та Мирона Шагая із с. Жуків, Степана Самарика, Марію Лопушанську (магазин "Явір") та багатьох інших.
Активно долучилися до акції магазини "Маркет Рай", "Колібріс", "Норма".


Окремо слід згадати про постійну допомогу війську, яку забезпечує Бережанська ЗОШ №1 (директор В. Антимис). Цього разу у стінах школи зібрано 3000 грн.

Неодноразово діти й учителі передавали нам малюнки та листи для військових, продукти харчування. Вчителі трудового навчання Ігор Грицишин та Петро Хамар на уроках зі своїми вихованцями виготовляють брикети для буржуйок. Організатором багатьох волонтерських починань у школі є вчитель Тетяна Дубіч.


Суттєву допомогу у роботі волонтерського центру надають старшокласники й учителі гімназії ім. Богдана Лепкого, автотранспортом для перевезення продуктів харчування забезпечує агротехнічний інститут. Учителі й учні Куропатницької школи (директор Анна Бойко) передали десятки листів для військових. Учні молодших класів школи-інтернату, учасники обласного мистецького конкурсу з виготовлення оберегів для вояків АТО, подарували українським воїнам свої вироби.
Бережанець Василь Ляхоцький пожертвував недешевий і дуже потрібний на передовій пристрій – електрогенератор.
За сприяння голови районної ради Степана Кленика, а також лісомисливського господарства та ПП "Ключ" для Центру допомоги виготовлено дерев’яні сте
лажі й вішаки, на які маємо змогу складати гуманітарну допомогу.
 

За січень до Центру допомоги добровольцям АТО (м.Бережани, вул.Шев¬ченка, 1) звернулося 57 військових, яких забезпечено теплим одягом, засобами гігієни, медикаментами, тактичною військовою амуніцією тощо.

Серед них – військовослужбовці військової частини А 1461, що дислокується в Бережанах, а також – 14-ї, 30-ї та 93-ї окремих механізованих бригад, 24-ї механізованої бригади, 128-ї гірсько-піхотної бригади, 14-ї танкової бригади та 80-ї окремої аеромобільної бригади, бійці добровольчих батальйонів – ДУК "Правий сектор", батальйону територіальної оборони "Тернопіль" та батальйону УНСО, полку особливого призначення "Азов", представники Бережанського райвідділу міліції, зведеного обласного загону УМВС України в Тернопільській області та спеціального підрозділу судової міліції "Грифон", співробітники Служби безпеки України й мобілізовані 4-ї хвилі мобілізації.


Висловлюю щиру подяку членам "Бережанської Самооборони" за щоденну жертовну роботу на ниві тилового забезпечення Української армії.
Разом – до перемоги! Слава Героям!

                                                                       Олег ЗАХАРКІВ,
                                                            керівник ГФ "Бережанська Самооборона".

Газета "Бережанське віче"

 

Переглядів: 606 | Додав: Самооборона
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]