[Мій сайт ]
Головна » 2014 » Грудень » 13 » НА БЕРЕЖАНЩИНІ СІЛЬСЬКІ ГРОМАДИ ЩОДЕННО ЗБИРАЮТЬ ТОНИ ДОПОМОГИ ДЛЯ ВІЙСЬКОВИХ
23:09
НА БЕРЕЖАНЩИНІ СІЛЬСЬКІ ГРОМАДИ ЩОДЕННО ЗБИРАЮТЬ ТОНИ ДОПОМОГИ ДЛЯ ВІЙСЬКОВИХ

Кожного дня до Районного координаційного центру підтримки добровольців АТО надходять сотні кілограм, а інколи тони гуманітарної допомоги. Роботу по збору, пакуванню та відправці зібраного взяло на себе ГФ «Бережанська Самооборона». Волонтери щоденно виїжджають у села району звідки вантажними бусами привозять тони продуктів харчування, одягу тощо. На передову відправлено десятки тон гуманітарної допомоги, забезпечено одягом та військовою амуніцією понад дві сотні військовослужбовців, зібрано безліч різноманітних медичних препаратів, засобів особистої гігієни тощо.


Нещодавно самооборонці виїхали в одне із найпатріотичніших сіл району – Слов’ятин. Завдяки зусиллям педагогічного колективу Словятинського
НВК "ЗНЗ 1-ІІІ ступенів – ДНЗ»
, учнів, дошкільного навчального закладу, техперсоналу, батьків та жителів села, упродовж тижня було зібрано велику кількість продуктів харчування, теплого одягу, солодощів, оберегів, малюнків та листів до українських військових. Як повідомила ініціатор збору допомоги, директор школи п. Олександра Соловій, що діти із великим бажанням взяли участь в акції, адже кожен день в нашій школі розпочинається із Господньої молитви за мир та спокій в Україні, а також за здоров’я військових. Загалом було зібрано понад дві тони гуманітарної допомоги, яку освітяни акуратно упакували та підписали, залишивши у кожній коробці номери телефонів для зворотного зв’язку.  Ці пакунки вони передавали волонтерам із теплими побажанням  та проханням  доставити все це для українських захисників. До акції також долучилася місцевий підприємець п. Марія Шулик та члени осередку Словятинської Самооборони друзі Михайло та Василь. Транспорт для перевезення продуктів із села до Центру допомоги надав бережанський підприємець Василь Безкоровайний.


Не менш патріотичними виявились жителі сіл Рогачин, Волиця, Містечко, які відносяться до Рогачинської сільської ради. Очільником громади є Орест Нич, який і зініціював збір продуктів. Допомогли йому у цій добрій справі односельчани: Небесна Катерина, Бобак Галина, Чорнойван Надія, Касперська Ольга, Легкий Іван, Якимів Галина, Рубльовський Михайло, Ухман Олександр, Нараївська Галина. Зібрану допомогу, а це близько двох тони продуктів харчування (закрутки, макарони, крупи, овочі, одяг) сільський голова після першого дня збору особисто привіз до Центру допомоги добровольцям АТО. На другий день перевезення продуктів здійснив приватний підприємець Роман Кулина.


Висловлюємо щиру подяку організаторам збору допомоги, а також тим, хто до неї долучився. Разом  - до перемоги! Слава Україні!
                                                                                       

                                                                          Олег Захарків
                                             Керівник ГФ «Бережанська Самооборона»




 

Переглядів: 520 | Додав: Самооборона
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]