[Мій сайт ]
Головна » 2014 » Грудень » 11 » Поки війна – військовим треба допомагати!
23:00
Поки війна – військовим треба допомагати!

Важко усвідомити, але війна на сході України з ненависними ворогами – озвірілими терористами, російськими найманцями – затягнулася надовго, і наші вояки-патріоти змушені постійно перебувати в бойовій готовності, воювати в холоді, важких умовах, відстоюючи незалежність і безпеку України.
Напередодні новорічно-різдвяних свят знову активізували свою роботу бережанські волонтери, зокрема координаційного центру підтримки бійців у зоні  АТО ГФ «Бережанська Самооборона».  Разом із представниками громадських організацій, установ, органів влади, місцевих церков, які тривалий час допомагають Українській армії, вирішили об’єднатися у єдину організацію «Волонтерський центр - Бережани» з метою спільної координації роботи із допомоги українським військовим, котрі нині боронять Україну від російських загарбників. На засіданні круглого столу, що відбулося   в приміщенні музею Б. Лепкого 2 грудня, обговорили як проблемні питання, які виникають у ході волонтерської роботи, так і досягнення, а також шляхи співпраці з метою надання  якіснішої допомоги нашим воякам.

Слушні думки зі створення спільного волонтерського центру в районі, єдиної бази даних про учасників АТО з Бережанщини, виділення їм земельних ділянок, пільг на компослуги висловлювали отець-декан Михайло Бугай, голова Громадського формування «Бережанська Самооборона», директор музею Б.Лепкого Олег Захарків, голова БМГО «Рідне місто» Володимир Якимів,  волонтер центру підтримки бійців у зоні  АТО Галина  Сапеляк, перший заступник начальника управління соціального захисту населення Надія Совин, заступник військового комісара Бережанського ОРВК Вадим Євсеєв, голова районної організації спілки ветеранів Афганістану Володимир Романюк, в.о. голови районної організації Товариства Червоного Хреста Юлія Рудик, волонтер із допомоги тимчасово переселеним особам Галина Проців. Учасники засідання вирішували й проблеми організації транспорту для перевезення допомоги в зону АТО, виявлення шахраїв зі збору благодійної допомоги і т.п. Створено волонтерське об’єднання «Волонтерський цент - Бережани».


Відрадно, що до координаційного центру підтримки бійців у зоні  АТО ГФ «Бережанська Самооборона» на вул. Шевченка,1 щодня приходять небайдужі громадяни, котрі радо пропонують допомогу. Одні приносять продукти, інші – кошти чи теплі речі для наших військових. Бережанка Зоряна Базилевич, приміром, залюбки в’яже теплі шкарпетки воякам (передала вже до 20 пар). Деякі підприємці приносять також шкарпетки, рукавиці, балаклави, сигарети та ін. Волонтер  Галина Сапеляк, яка, не шкодуючи власного часу і здоров’я, чи не щодня працює в центрі, із задоволенням розповідає про щедрих благодійників, серед яких Петро Сендецький, Василь Тицький, Михайло Михайлечко, Володимир Куций, Микола Лопушанський (магазин «Явір») Любомир Кузяк, Андрій Гетун (кер. Нової Пошти), аптека №6 та інші, котрі надали грошову, речову та продуктову допомогу чи пожертвували власним часом. Варті подяки й інші благодійники, зокрема хор «Глорія», члени комісії виборчої дільниці №6 (Будинок культури), окремі школи, мешканці сіл Шибалин, Куропатники, Словятин бережанці Ігор Пушка, Любомир Колодійчук та інші. Недавно волонтерам приємно було одержати посилку з Іспанії – наша заробітчанка Людмила Солук прислала для вояків теплі добротні рукавиці, шапки, зубні щітки й пасту, медикаменти, засоби гігієни, а ще – горіхи та родзинки.
До акції зі збору гуманітарної допомоги для українських вояків нещодавно долучилися учні й педагоги Куропатницької школи (директор Г.Бойко). Під звуки козацького маршу, із синьо-жовтими та червоно-чорними знаменами, декламуючи патріотичні вірші та промови, передали волонтерам Районного координаційного центру допомоги бійцям АТО близько 300 кг. продуктів (овочеві та м’ясні закрути, крупи, макарони, солодощі, овочі тощо), гарні, зворушливі дитячі листи та малюнки воїнам, а також кошти в сумі 2050 грн. Представники центру висловили щиру подяку вчителям та учням школи, а також батькам школярів за надану допомогу, побажали й надалі бути патріотичними, благородними, щедрими людьми.


Як відомо благодійною діяльністю в районі займається районна організація Товариства Червоного Хреста (в.о. голови РО ТЧХ Юлія Рудик). До координаційного центру підтримки бійців у зоні  АТО, як розповів О.Захарків, передали 1 т. картоплі, моркви та столового буряка для потреб жителів, постраждалих на сході України.
У рамках реалізації суспільно-благодійного проекту «Дитинство від Святого Миколая» (кер. А Соколовська) волонтерами було виготовлено 60 подарунків для бійців АТО, а також теплі речі, які передали до центру підтримки. Працівники краєзнавчого музею, музею Богдана Лепкого та музею книги також долучилися до волонтерської роботи в центрі, зокрема, до пакування гуманітарної допомоги, яку незабаром буде відправлено на схід України.


Приємною новиною стало те, що волонтери розпочинають виготовлення сухих борщів для військових. Це – теж вклад у наближення перемоги України над ворогом. І вона неодмінно настане!

Тетяна Будар
газ. «Бережанське віче»










 

Переглядів: 582 | Додав: Самооборона
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]