[Мій сайт ]
Головна » 2014 » Квітень » 12 » Самооборона вшанувала Героїв Майдану
19:45
Самооборона вшанувала Героїв Майдану

До 40 днів від часу загибелі Героїв «Небесної сотні» 30 березня Бережанська Самооборона майдану взяла участь у прощі в Зарваниці. Богослужіння та поминальна панахида відбулися в соборі 3арваницької Матері Божої, яку відправив Єпарх Коломийсько-Чернівецький УГКЦ Владика Василій Івасюк. Участь у заходах взяло близько двох сотень самооборонців з цілої області. По закінченні поминальних заходів в приміщенні філіалу Тернопільської вищої духовної семінарії ім. Патріарха  Йосифа Сліпого відбувся перший обласний з’їзд Самооборони Майдану Тернопільщини.

Слід зазначити, що Самооборона Майдану була сформована в Києві з власної ініціативи протестувальників одразу після силового розгону Євромайдану 30 листопада 2013 року з метою збереження суверенітет та єдність України, відстоювання європейського вибору України, захисту права і свободи громадян, спротиву діючому злочинному режимові до повного його усунення. 7 лютого 2014 року комендатура Самооборони Майдану оголосила про створення і розширення Всеукраїнської структури самооборони по всій Україні. Самооборона і на далі ставить перед собою одне з основних завдань, це захист цінностей задекларованих Майданом.

На конференції були проголошені основні функції Самооборони в післяреволюційний період, а саме розбудова демократичної та правової держави, здійснення контролю за кадровими призначеннями, виконанням функцій та прийняттям рішень нової влади, участь в люстраційних та виборчих процесах, забезпечення європейської інтеграції та повного перезавантаження системи влади в країні.

Як було зазначено Самооборона Майдану була, є, і надалі залишається позапартійним об’єднанням, із чіткою структурою, ієрархічністю та дисциплінованістю, тому не може бути підпорядкована жодному іншому політичному чи громадському об’єднанню.

Учасники конференції затвердили план роботи на найближчий час, вирішили ряд важливих організаційних та кадрових питань тощо. Наступне зібрання Самооборони Майдану Тернопільщини заплановано провести у квітні напередодні проведення Всеукраїнського з’їзду самооборонців у м. Києві, яке відбудеться під головуванням Андрія Парубія.

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 504 | Додав: VLesyk
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]