[Мій сайт ]
Головна » 2014 » Квітень » 12

В Україні триває мобілізація. У частинах проводять збори військовозобов'язаних. Тренування, забіги, навчання, і навіть кухня - все в польових умовах. Знімальна група "Провінційних вістей" побувала у військовій частині 777 полку матеріального забезпечення Тилу Збройних Сил України, що у Бережанах. ... Читати далі »

Дата: 12.04.2014  

До 40 днів від часу загибелі Героїв «Небесної сотні» 30 березня Бережанська Самооборона майдану взяла участь у прощі в Зарваниці. Богослужіння та поминальна панахида відбулися в соборі 3арваницької Матері Божої, яку відправив Єпарх Коломийсько-Чернівецький УГКЦ Владика Василій Івасюк. Участь у заходах взяло близько двох сотень самооборонців з цілої області. По закінченні поминальних заходів в приміщенні філіалу Тернопільської вищої духовної семінарії ім. Патріарха  Йосифа Сліпого відбувся перший обласний з’їзд Самооборони Майдану Тернопільщини. ... Читати далі »

Дата: 12.04.2014  

27 березня 2014 року відбулося чергове засідання 24 сесії Бережанської міської ради. Окрім господарських питань народні обранці розглянули рад питань пов’язаних із вшануванням Героїв майдану.

Відповідно до звернення  Бережанської самооборони майдану від 25 лютого  2014 р. Б., а також звернення  студентської та вченої рад Відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України «Бережанський агротехнічний інститут», беручи до уваги пропозиції оргкомітету з увіковічення пам’яті Героїв України – Героїв Майдану, представників громадськості міста, Бережанського районного штабу національного супротиву, ... Читати далі »

Дата: 12.04.2014  

Село Лісники, що на Бережанщині, славиться своїм славним та героїчним минулим. Тож неподалік сільського меморіалу воякам легіону УСС, де свій спочинок знайшли 100 УССусів та понад  200 вояків Австро-Угорської армії було закладено ліс в пам'ять Героїв Майдану. Добра справа розпочалася із благословення місцевого пароха о.Романа Маслія. ... Читати далі »

Дата: 12.04.2014  

Завтра, 26 березня, в урочищі Толока (с. Лісники Бережанського р-ну) за ініціативи Бережанської самооборони майдану та підтримки Бережанського лісомисливського господарства буде посаджено новий ліс в пам’ять Героїв майдану.

Як підкреслив керівник Бережанської самооборони Олег Захарків, що ідея насадити ліс виникла під час засідання штабу самооборони  ... Читати далі »

Дата: 12.04.2014  

Штаб Бережанської самооборони майдану звертається до Вас з проханням присвоїти звання «Почесний громадянин міста Бережани» Голоднюку Устиму - «посмертно».

Голоднюк Устим Володимирович (12 серпня 1994 року народження) — в 2011 р. закінчив Львівський військовий ліцей ім.Героїв Крут. Навчався в Бережанському агротехнічному інституті. Був зразковим ліцеїстом та студентом, хорошим товаришем, громадський активіст Євромайдану, боєць 38 сотні самооборони майдану, волонтер "Демократичного Альянсу". ... Читати далі »

Дата: 12.04.2014