[Мій сайт ]
Головна » 2015 » Лютий » 22 » СІЛЬСЬКІ ГРОМАДИ БЕРЕЖАНСЬКОГО РАЙОНУ АКТИВНО ДОПОМАГАЮТЬ УКРАЇНСЬКОМУ ВІЙСЬКУ
22:40
СІЛЬСЬКІ ГРОМАДИ БЕРЕЖАНСЬКОГО РАЙОНУ АКТИВНО ДОПОМАГАЮТЬ УКРАЇНСЬКОМУ ВІЙСЬКУ

Про активність сільських громад Бережанського р-ну в частині допомоги українському війську ми вже писали неодноразово. Цього разу до них доєдналися  сільські громади Шибалина, Котова, Рибник, Лапшина.

Зокрема громада села Шибалина вже вдруге збирає продукти для військових.  Нещодавно продукти зібрали освітяни, а цього разу до збору доєдналася релігійна громада УПЦ КП.
В селі Рибники збір гуманітарної допомоги зініціювала сільська рада на чолі із її очільником Остапом Соколовським. Сільські депутати зібрали продукти по селі, допоміг і місцевий парох о. Тарас Зорений УПЦ КП.
У селі Котів ініціативу по збору допомоги проявила сільська рада під керівництвом Івана Осадци та депутатського корпусу. До збору допомоги долучилися сільські освітяни (І.Баглай), діти малювали малюнки для військових. На стояли осторонь і місцева церква, яку очолює о. Тарас Зорений, а також актив села. Зокрема місцева жителька Семенець Марія спекла два ящики домашнього печива, багато посприяв у зборі допомоги котівчанин Петро Сташків. Зібрано також 1730 грн. Транспортом забезпечив підприємець Януш.


Щедру допомогу зібрали жителі патріотичних сіл Лапшин та Гайку. З ініціативою виступила сільська рада, яку очолює Ярослав Мисак.  Коли самооборонці приїхали забирати, то продуктів було так багато, що не помістилося на вантажного автомобіля. Транспорт для перевезення надав підприємець Василь Безкоровайний.
Загалом зібрано понад три тони закруток, крупів, макаронів, овочів, олії, смальцю, сала тощо.
Щиро дякуємо за патріотичну позицію сільським громадам, їх очільникам та церкві.



 

Переглядів: 531 | Додав: Самооборона
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]