[Мій сайт ]
Головна » 2014 » Квітень » 19 » «Усі призначення керівників державних установ чи відомств повинні спершу обговорюватися з громадою»
14:31
«Усі призначення керівників державних установ чи відомств повинні спершу обговорюватися з громадою»

Про це заявив голова обласної ради Василь Хомінець під час прямого ефіру у  авторській програмі Степана Барни «Насправді», що виходить на УХ-радіо. «Чому зараз виникають незадоволення та протести із призначенням начальника обласної міліції? А тому, що знову повертаємося «на круги своя» – призначив Київ, навіть не пробуючи довідатися думку громади. Тобто сталося те, проти чого стояв Майдан. Питання вирішувалося кулуарно, – наголосив Василь Хомінець. – Протестів би не було, коли, за логікою, кандидатури на посаду начальника міліції спершу обговорили в області, прізвища найдостойніших громада мала б подати у міністерство. І уже з таких кандидатур призначати керівника».
Василь Хомінець зазначив, що лише такі чіткі правила знімуть напругу при призначеннях керівників державних відомств на місцях. «Переступати через Майдан не можна – громада цього не простить», – каже очільник області. Він також підкреслив, що ніхто з МВС навіть не поцікавився думкою обласної ради. Не було таких запитів і від інших державних установ. «Таке «ручне» вирішенні кадрових питань протирічить тим змінам, яких прагне український народ», – додав Василь Хомінець.

 

Переглядів: 391 | Додав: VLesyk
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]