[Мій сайт ]
Головна » 2015 » Травень » 6 » Відкритий лист міністру внутрішніх справ Арсену Авакову від громадської організації «Бережанська Самооборона» та жителів краю
22:48
Відкритий лист міністру внутрішніх справ Арсену Авакову від громадської організації «Бережанська Самооборона» та жителів краю

 

Бажаючи призупинити зухвалі, протиправні та незаконні дії начальника Бережанського ВДАІ Петра Лесіва, від імені громадської організації «Бережанська Самооборона», було направлено ряд листів, звернень до керівництва Бережанського райвідділу міліції і  до обласних правоохоронців. Щоб хоч якось привернути увагу до бездіяльності п. Лесіва, нами було проведено зустрічі з керівниками правоохоронних структур, а також дане питання неодноразово висвітлювалось в засобах масової інформації. Ми вимагали і надалі вимагаємо перевірки його діяльності на займаній посаді.
Проте, на жаль, ніхто із тих, до кого ми зверталися і просили справедливо розібратись та вирішити цю проблему, не відреагували належно. Сподівання були на новопризначеного начальника ГУ МВСУ в Тернопільській області Олександра Богомола, проте, ані позачергова перевірка, ані нарада головного міліціянта області з особовим складом Бережанського райвідділу міліції, яка відбулася за зачиненим дверима суттєво не вплинула на дисципліну у райвідділі, бо сам начальник Бережанського ВДАІ Петро Лесів, відчуваючи безкарність і на далі продовжує зловживати своїм службовим становищем, вести звичний для нього спосіб життя…    
              21 квітня 2015 року, в обідню пору, в центрі міста (вул.Пл.Ринок) п’яний водій позашляховика «BMW-X-5» чорного кольору, з іноземною реєстрацією, здійснив ДТП, внаслідок якої було пошкоджено 3 автомобілі, припарковані на узбіччі біля магазину «Техномаркет». Проте, в міліційних зведеннях про ці факти жодного слова не вказано.
               На місце ДТП прибула карета швидкої допомоги та працівники ДАІ. Було очевидним, що водій «BMW» перебував в такому сильному стані сп’яніння, що вийшовши з авто він впав і не міг самостійно підвестися. За допомогою медиків був доставлений в лікарню.
Стає страшно подумати і припустити, якими б могли бути наслідки ДТП, якби не припарковані тут автомобілі, які і захистили від наїзду на тротуар по якому рухались пішоходи, разом з малими дітьми. Цього разу трагедії не сталось, але чому стався такий прецедент? Водій цього позашляховика, перебуваючи в п’яному стані, цілий день їздив по місту змінюючи місця відпочинку, керував транспортом, постійно створюючи аварійні ситуації. Де була ДАІ? Чому не зупинила і не припинила таких дій? Чому інспектори не виконували своїх прямих функціональних обов’язків? Відповідь напрошується одна і люди її знають – ДАІ в районі не користується авторитетом, не працює як державний орган, не виконує своїх обов’язків.
              27.04.2015 р. в м.Бережани біля 17. 30. год, на 96 км. автодороги Стрий–Тернопіль–Кіровоград–Знам’янка сталося жахливе ДТП. Його здійснив п’яний, 60-річний житель Бережан на  автомобілі ВАЗ–2121, виїхавши на смугу зустрічного руху, зіткнувшись з автомобілем ЗАЗ–«Славута», внаслідок чого 24–річна жителька Бережанського району померла в лікарні, а її дворічна дитина і водій «Славути» госпіталізовані з численними травмами. 
               Винуватцем ДТП є всім відомий мешканець Бережан, який щоденно керував транспортним засобом в нетверезому стані, не одноразово скоював ДТП, про те був «непомітним» для працівників ДАІ, оскільки сам Петро Лесів неодноразово користувався послугами, які йому надавав цей чоловік. зокрема безкоштовно заправляв свій власний автомобіль «Honda CRV» для поїздок додому за маршрутом «Бережани - Калуш».
Але хто тепер замінить дитині маму, чоловікові дружину, яка пішла з життя через те, що водій, відчуваючи вседозволеність та безкарність, вживаючи спиртне, неодноразово керував транспортом і вчинив ДТП? 
Ці два випадки, що стались упродовж тижня, багато про що свідчать і зокрема про «діяльність» начальника ВДАІ Петра Лесіва.
             З огляду на те, що на наші неодноразові звернення ми не отримали  належної реакції, зі сторони керівництва обласної міліції, звертаємось до Вас, пане міністре, з проханням звільнити із  займаної посади начальника ВДАІ Петра Лесіва.
        Якщо й Міністерство внутрішніх справ не дослухається  до наших вимог, не проведе прозоре розслідування діяльності Петра Лесіва та не звільнить його із займаної посади, ми змушені будемо вдаватися до більш радикальних кроків і заставимо п. Лесіва зробити це самостійно на вимогу громадськості.

                                          ГО «Бережанська Самооборона»


 

Переглядів: 714 | Додав: Самооборона
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]