[Мій сайт ]
Головна » 2014 » Вересень » 14 » Бережанська Самооборона стала на захист вчителів району
21:43
Бережанська Самооборона стала на захист вчителів району

Учительський колектив Бережанської ЗОШ №3 зустрівся із представниками ГФ «Бережанська Самооборона». Глибоко стурбовані педагоги розповіли про те, що директор школи запропонував їм писати заяви за власний рахунок і йти  у примусові неоплачувані відпустки. Як виявилось, такі пропозиції зі сторони керівництва школи  уже надходять не вперше. 
Щоб з’ясувати, чи дійсно така ситуація виникла у Бережанах, самооборонці звернулися до Довбенка Петра Миколайовича - начальника відділу освіти Бережанської районної державної адміністрації. Проте п. Довбенко запевнив, що ніякого наказу від відділу освіти Бережанської РДА щодо примусової відправки вчителів району у відпустки за власний рахунок від них не надходило. Якщо такі випадки мають місце, то директори шкіл такі рішення приймають самостійно.
Провівши власне розслідування, було з’ясовано, що дійсно є проблема оптимізації витрат коштів в освітянській галузі району і вона неодноразово обговорювалась з керівниками навчальних закладів. Беручи до уваги «прогалину» в районному бюджеті близько 14 млн. грн., цілком ймовірно, що керівництво району має велике бажання зекономити бюджетні кошти, проте спроба економії на вчительських зарплатах  виявилась невдалою. Звісно, що жодних офіційних наказів в цій ситуації вчителям ніхто не покаже.
Це вже непоодинокі випадки у Бережанському районі, де працівники бюджетної сфери змушені йти у неоплачувані відпустки. Ще нещодавно так «відпочивали» працівники галузі культури, медики, а тепер примушують брати такі відпустки освітян.
Наразі вчителі, які відмовилися йти у примусові відпустки, звернулися до ГФ «Бережанська Самооборона» за допомогою. Були зроблені певні кроки, щоб призупинити незаконні вимоги керівництва, проте останнє слово повинні сказати правоохоронні органи, перевіривши законність дій дирекції школи.

 

Переглядів: 602 | Додав: Самооборона
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]