[Мій сайт ]
Головна » 2014 » Липень » 20 » Короткий звіт про роботу Бережанської Самооборони
00:41
Короткий звіт про роботу Бережанської Самооборони

 Самооборона Майдану — всеукраїнський понадпартійний громадський рух, добровільне громадське формування, що діє на основі самоорганізації, громадянської солідарності та координації діяльності структур різного рівня.
Відповідно до наказу керівника Самооборони Майдану Андрія Парубія від 11.02.2014 р.Б. №1 «Про основні засади організації «Самооборони Майдану», 13  лютого 2014 р.Б.  в м. Бережани було створено «Бережанську Самооборону Майдану ім. Героїв Лисоні».
На початку Бережанська Самооборона діяла за принципом Української Повстанської Армії - головною структурною одиницею була сотня, в яку входило декілька роїв (десятки) чисельністю по 8-12 осіб, які в свою чергу об’єднувались у чоти (3-4 рої). В складі Бережанської Самооборони діяло 13 роїв.
З метою ведення роботи на на більш якіснішому рівні, відстоювання принципів, задекларованих на Майдані, під час засідання штабу Бережанської Самооборони 5 травня 2014 р. прийнято рішення про розширення функцій та повноважень організації, внесено суттєві зміни в склад штабу Самооборони, засновано референтури та визначено їх обовязки. Керівним органом організації є Штаб, який очолює керівник. Окрім голови організації, до його складу входять керівнки відповідних референтур, командир взводу, командири відділів швидкого реагування та патрульно-постової служби, керівник Служби Безпеки. Чисельний стан членів організації станом на 01.07. 2014 р. становить 69 осіб.

Організація постійно розширює свої функції та напрямки роботи, у зв’язку із чим ведеться робота по створення референтури з питань люстраційно-аналітичної роботи тощо.
Представники Бережанської Самооборини брали активну участь під час подій Револювії Гідності як у м. Києві, так і в Бережанах, працювали в складі Революційного штабу опору, пікетували та утримувала цілодобову охорону заблокованих адмінбудівель. Починаючи з березня, самоборонці спільно із працівниками міліції патрулюють місто, залучаються до роботи блокпостів на дорогах, ведуть спільне патрулювання із Автомайданом Тернопіль тощо. Під час проведення позачергових виборів Президента України, Бережанська Самооборона забезпечувала охорону громадського порядку на виборчих дільницях міста Бережани та району. На 52 виборчих дільницях в день виборів взяло участь понад сто самооборонців. В день виборів діяло дві мобільні групи, які здійснили об’їзд усіх виборчих дільниць, а також виїжджали на дільниці, в яких виникали певні проблеми. На окремих дільницях працювали самооборонці, як зареєстровані спостерігачі. Члени організації, як добровольці-контрактники, вступили у батальйон територіальної оборони «Тернопіль».
Організовано 34 засідання Штабу, проведено 16 акцій, вишкіл для особового складу, взято участь у 12 інших заходах. Підготовлено ряд заяв, звернень та позицій стосовно кадрових та інших питань. З метою більшої інформованості громадян району стосовно роботи Бережанської Самооборони створено власний інтернет-сайт організації: http://samber.at.ua/, сторінки в соцмережах.
Основним завданням організації на сьогодні є робота по відстоюванню принципів Революції Гідності, жорсткого контролю над чиновниками різного рівня, забезпечення люстраційних процесів, кадрової політики та охорона громадського порядку в районі.

 

Переглядів: 537 | Додав: Самооборона
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]